Vadrózsa Golf Club, Tótvázsony Vadrózsa Golf Club, Tótvázsony Vadrózsa Golf Club, Tótvázsony Vadrózsa Golf Club, Tótvázsony

Október 5-én Tótvázsonyban, a Vadrózsa Golf Clubban egy golfverseny keretében emlékeztek meg Pályi Istvánról, a pálya megálmodójáról és építtetőjéről a családjának tagjai, a barátok, a kollégák és a golfozók. Jó volt új arcokat látni a golfpályán, hiszen sok olyan játékos is ellátogatott a versenyre, akiknek az utóbbi időben viszonylag ritkán volt lehetőségük ütőt ragadni.

Változékony őszi időjárás fogadta a versenyre összegyűlt játékosokat, akik 18 szakaszon mérkőztek meg egymással és a változatos pálya adta kihívásokkal. A délelőtti igen erős szél mindenkinek feladta a leckét, hiszen a magasan repülő labdák nagyon érzékenyek voltak minden széllökésre. Dél környékén mérséklődött a szél és kora délután már nagyon kellemes őszi időben golfozhattak a verseny résztvevői.


 

A baráti hangulatú mérkőzésen a játékosok többsége kevésbé figyelt az elérhető score-ra, viszont mindenki élvezte a felújított, izgalmas vonalvezetésű pályán való játékot. A 18 szakasz megtétele után mindenkinek jól esett egy kis pihenő és a helyi klub által kínált forró gulyás. A vacsorát követően a játékosok és a vendégek Dr. Pályi István emléktáblájának felavatására voltak hivatalosak, a pálya egy belső pontján.

Az emléktábla avatás ideje alatt kerültek kiszámításra a verseny eredményei a leadott score kártyák alapján. A legalacsonyabb bruttó ütésésszámot egy hölgynek, történetesen Varga Irénnek sikerült elérnie, vagyis ő volt aznap a tótvázsonyi pálya legjobb játékosa. A nettó kategóriában stroke-kerekített EHCP értékelés volt. Az alacsonyabb hendikepes A kategória mezőnyében Kovács Gy Tamás végzett az élen, Ilija Jovanovic és Bözöri Imre előtt. A magasabb hendikepes golfozók B kategóriájában Hellinger Teodor fantasztikus eredménnyel hódította el az első helyet, másodikként Dr. Molnár Imre harmadikként pedig Bodor Tibor végzett. A Rabbit kategória játékosai 9 szakaszon vettek részt a versenyen, akik közül Bíró Ferenc játszott a legjobban, Szakál Lászlót és Szakál Dávidot megelőzve.

 

A hagyományteremtő céllal megrendezett verseny végén sokan elismerően nyilatkoztak a felújított pálya állapotával kapcsolatban, miszerint újra a régi fényében ragyog a Vadrózsa Golf Club. A jövő évben hasonlóan jó hangulatban, egy picit jobb időben, egy családias versennyel várják vissza a szervezők Tótvázsonyba a játékosokat.

 

A versenyen készült képek a Vadrózsa Golf Club facebook oldalán tekinthetők meg Facebook